Édes Napok 2012-ben

Összefoglaló | Videók | Rólunk írták | Támogatók |Fényképek

Támogatók

Összefoglaló

… a maya feljegyzésekben a 2012-es év az utolsó, amiről említést tesznek. Ebből sokan azt a következtetést vonják le, hogy ebben az évben jön el a világvége. Tiszteletben tartva sokak véleményét, mi inkább annak örülünk, hogy ugyan ezek a mayák már közel 3000 éve felfedezték a kakaót, valamint a csokoládét. Az „Istenek ajándékát” először csak a magas rangú papok, uralkodók és hadvezérek fogyaszthatták, majd később már a nép is hozzájutott e mennyei ízekhez.

Ebben a nagy izgalmakkal várt évben, amikor egyébként is minden okunk megvan a boldogsághormonok pótlására, a tavalyihoz hasonlóan a Budai Várban, pazar környezetben, számtalan programmal és attrakcióval kerül megrendezésre a második Édes Napok Budapest, Csokoládé- és Édességfesztivál.

A tavalyi fesztivál hatalmas szakmai és közönségsikert aratott. Az előzetes jelentkezések és igények alapján, valamint a látogatók jobb, komfortosabb kiszolgálása érdekében idén lényegesen nagyobb területet fogunk elfoglalni a Budai várból.

Az idei Édes Napok már 4 napos lesz, időpontja szeptember 20-23.

Egy dolog azonban nem változik, továbbra is kizárólag a minőségi édességeket gyártó és forgalmazó kiállítóknak biztosítunk helyet a fesztiválon. 2011-ben Sarah Jane Evans, a londoni Academy of Chocolate alapítója volt a díszvendégünk. Idén Chloé Doutre-Roussel lesz a díszvendégünk, aki a híres Csokoládé szakértő könyv szerzője. Tagja a londoni Academy of Chocolate-nak, ezen felül az, egyik legkomolyabb londoni kereskedőháznak a Fortnum and Mason-nek a csokoládé szakértője. Az Édes Napok Budapest Fesztivál szakmai rangját a díszvendég jelenléte nemzetközivé teszi, a jó hírnevünk, a fesztivál pazar helyszíne, így a világ minden pontjára eljut. Célunk továbbra is egy olyan szakmai seregszemle, amelynek európai híre emeli a kézműves magyar édességek megítélését, értékét és a fesztivál minősítését. Néhány világhírű márka jelenléte pedig emeli a fesztivál színvonalát.

A magyar fesztiválok közül először, az Édes Napok Csokoládé- és Édességfesztivál kapta meg a Budapest név használati jogát, amely a főváros részéről nagyon komoly elismerésnek számít. A Budapest név használata a fesztivál nemzetközi megítélését is tovább segíti.

Az idei évtől minden évben más-más vendég országot hívunk meg. Ez évben Németország fogadta el meghívásunkat, akik részben, mint turisztikai desztinációt reklámozzák országukat, másrészt a német csokoládé- és édességgyártó manufaktúrák termékeit hozzák el hazánkba.

Az első, csütörtöki nap, szakmai nap, ahol a kiállítóknak, kereskedőknek és a szakmai résztvevőknek, médiapartnereknek, támogatóknak lehetőségük lesz egymást és egymás édességeit is jobban megismerni, a sajtóval, médiával szorosabb kapcsolatot kialakítani, szakmai előadást tartani és hallgatni. Az édességgyártók szövetsége ezen a napon ünnepli majd a 20. születésnapját. Természetesen e napon is számolunk a nagyközönség jelenlétével, akik este a tavalyi évben megszokott hangulatú zenéket élvezhetik.

Ahogy a tavalyi fesztiválon, így az idein is napközben családoknak és gyermekeknek szóló programok lesznek, valamint bemutatunk olyan attrakciókat, amiket csak az Édes Napokon lehet majd látni. Hasonlóan a tavalyihoz, idén is lesznek csokoládé és praliné kurzusok. Látogatóinknak gazdagabb ajándékot, valamint több kóstolót szervezünk. „Édes Napok” autóbuszjáratot tervezünk a Clark Ádám tér és Dózsa György tér között. A fesztivál területén ingyenes wifi lesz.

Az esték a tavalyihoz hasonlóan a funky, soul, jazzkoncertek, a finom ételek és italok társaságában telnek. Elegáns lounge és koktélbár lesz a terület legszebb kilátását nyújtó Savoyai terasz végében, valamint a hangulatos nyugati kertben. Péntek estére egy különleges zenei koncertet tartogatunk.

A 2011-es fesztivál kommunikációja rendkívül jól sikerült, a rendezvényt megelőző heteken nagyon erősen jelen voltunk minden fontosabb médiumban. Ezt az idei évben még intenzívebbé tesszük. A Turizmus Zrt. az idei fesztivált is, mint kiemelt rendezvényt ajánlja a bel- és külföldi látogatóknak.

A tavalyi fesztivál bizonyította, hogy jó társaságban lesz az, aki ellátogat a budapesti Édes Napok fesztiválra, miközben Európa egyik legszebb panorámáját csodálhatja, a legkiválóbb édességek és italok mellett.

Videók

Rólunk írták

“A fesztivál nagyon sikeres volt, sok ember látogatta meg és sokan részt vettek a kurzusokon, előadásokon is. Még elég kevés, de 100%-ban magyar csokoládémárka képvisel nagyon jó színvonalat, a magyar csokoládé vezető szerepet fog játszani a ínyenc termékek piacán. A közönség úgy tűnik nagyon érdeklődik a jó minőségű csokoládé iránt, miközben kóstolja még többet tanul a csokoládéról.”
(Chloé Doutré-Roussel)

Budapest 2012

Fényképek

Támogatók